Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Edamame sojabönor rå 300.0 gram 46%
Ingefära färsk 30.0 gram 2%
Rödlök 1.0 st stor 8%
Olivolja 2.0 msk 23%
Äpple syrligt 4.0 styck 19%
Vatten 1.0 dl 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Havssalt 0%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i ca 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
- Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
- Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
- Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.
Kockens kommentar
Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan