Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Edamame sojabönor rå

300.0 

gram

Ingefära färsk

30.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Olivolja

2.0 

msk

Äpple syrligt

4.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Havssalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 254 gram)

Ingredienser

Visa:

Edamame sojabönor rå 300.0 gram 46%

Ingefära färsk 30.0 gram 2%

Rödlök 1.0 st stor 8%

Olivolja 2.0 msk 23%

Äpple syrligt 4.0 styck 19%

Vatten 1.0 dl 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Havssalt 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i ca 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
  2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär  i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
  4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
  5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.

Kockens kommentar

Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad