Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis

Foto: Film: MultiRecept, scarola on alici

Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Escaroll salat

500.0 

gram

Chilifrukt röd

2.0 

styck

Vitlök

2.0 

klyftor

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Kapris

1.0 

dl

Oliver svarta kärnfria

2.0 

dl

Olivolja extra virgin

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 224 gram)

Ingredienser

Visa:

Escaroll salat 500.0 gram 5%

Chilifrukt röd 2.0 styck 1%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 19%

Kapris 1.0 dl 2%

Oliver svarta kärnfria 2.0 dl 18%

Olivolja extra virgin 1.0 dl 54%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om cikoriasallat > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "MultiRecept" under bilden ovan.

  1. Ansa sallaten. Vänd den upp och ner och skär ut stocken så att alla blad lossnar. Skölj av den noga i kallt vatten. Skär i grova strimlor. Skär chilin i mindre bitar. Vitlöken används hel (som i filmen) eller hackad för mer smak.
  2. Blanchera: Koka upp saltat vatten. Lägg i sallaten och låt den koka i en minut. Häll över i ett såll och kyl av sallaten med kallt vatten för att avstanna kokningen. Låt rinna av ordentligt och torka av den gärna med en handduk.
  3. Stek: Värm hälften av oljan i panna på medelhög värme. Tillsätt hälften av ansjovis, vitlök och chili. Mosa ansjovisen och chilin. Låt steka någon minut utan att löken bränns vid. Tillsätt kapris, oliver och sallat. Höj värmen. Vänd runt ordentligt och låt allt bli varmt. Tillsätt resten av ansjovisen. Smaka av med salt och peppar och mer olivolja vid behov.
  4. Servera sallaten varm, ljummen eller kall som förrätt eller som tillbehör till mat.

Kockens kommentar

Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Escarole grönsakssoppa

Fransk friséesallad

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis