Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 67
 
    
                Kcal / portion: 271
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 1082 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Escaroll salat 150.0 gram 2%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 5%
Vitlök 4.0 klyftor 3%
Morot 2.0 styck 7%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 1%
Matolja 2.0 msk 22%
Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 40%
Grönsaksbuljong } 6.0 dl 3%
Tomatpasta konserv 2.0 msk 3%
Pecorinoost 6.0 msk 15%
Kockskolan:
Om cikoriasallat > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Frankie" under bilden ovan.- Bryt loss sallatsbladen och skölj dem rena i kallt vatten. Ansa och finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Repa av rosmarinblad från kvistarna och finhacka. Mixa hälften av bönorna med buljongen.
- Fräs löken glansig i stekkastrull med olja på svag värme någon minut utan att bränna. Tillsätt morot och selleri och fräs i ytterligare några minuter.
- Soppa: Tillsätt vitlök, rosmarin, bönmix, resten av bönor och tomatpasta. Rör om. Lägg sallatsbladen ovanpå och lägg på kastrullocket. Låt småkoka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong för lösare soppa.
- Servera soppan het. Garnera med riven ost.
Kockens kommentar
Escarole kan ersättas med spenat eller mangold. Escarole passar som ingrediens i många soppor, till exempel i en kycklingsoppa.Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Cikoriaalternativ
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Escarole grönsakssoppa
- 
                
                    Klassisk svensk grönsakssoppaTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppaTid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Färsk tomatsoppaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Krämig majssoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Sparris- och dillsoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Tomatsoppa med ravioliTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kall pumpasoppa med yoghurtSvårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Escarole grönsakssoppaTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              