Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Escaroll salat

150.0 

gram

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Vitlök

4.0 

klyftor

Morot

2.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Matolja

2.0 

msk

Rosmarin färsk

2.0 

kvistar

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Grönsaksbuljong }

6.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Tomatpasta konserv

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Pecorinoost

6.0 

msk

el. annan hårdost

 

 

 

Kockskolan:

 

Om cikoriasallat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1082 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 406 gram)

Ingredienser

Visa:

Escaroll salat 150.0 gram 2%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 5%

Vitlök 4.0 klyftor 3%

Morot 2.0 styck 7%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 1%

Matolja 2.0 msk 22%

Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 40%

Grönsaksbuljong } 6.0 dl 3%

el. vatten + konc. fond 0%

Tomatpasta konserv 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Pecorinoost 6.0 msk 15%

el. annan hårdost 0%

 

Kockskolan:

Om cikoriasallat > Äts ej

Kock: Kockskolan

Uppdragsgivare: Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Frankie" under bilden ovan.

  1. Bryt loss sallatsbladen och skölj dem rena i kallt vatten. Ansa och finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Repa av rosmarinblad från kvistarna och finhacka. Mixa hälften av bönorna med buljongen.
  2. Fräs löken glansig i stekkastrull med olja på svag värme någon minut utan att bränna. Tillsätt morot och selleri och fräs i ytterligare några minuter. 
  3. Soppa: Tillsätt vitlök, rosmarin, bönmix, resten av bönor och tomatpasta. Rör om. Lägg sallatsbladen ovanpå och lägg på kastrullocket. Låt småkoka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong för lösare soppa.
  4. Servera soppan het. Garnera med riven ost.

Kockens kommentar

Escarole kan ersättas med spenat eller mangold. Escarole passar som ingrediens i många soppor, till exempel i en kycklingsoppa.

Escarole är en cikoriasallat. Till skillnad från vanlig sallat har den bitter smak och tål att kokas. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Cikoriaalternativ

Fransk friséesallad

Escarole grönsakssoppa

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Escarole grönsakssoppa