Kall pumpasoppa med yoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kall pumpasoppa med yoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pumpa fruktkött

1.0 

kilo

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Grönsaksbuljong }

4.0 

dl

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Yoghurt turkisk

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Vitt matbröd skivor

4.0 

skivor

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1593 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 439 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 1.0 kilo 16%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%

Grönsaksbuljong } 4.0 dl 1%

el. grönsaksfond konc.+vatten 0%

Yoghurt turkisk 3.0 dl 23%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

 

Vitt matbröd skivor 4.0 skivor 20%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala pumpa. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Rör runt. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Tag ut ur ugnen. Mixa slätt. Ställ att svalna. Riv skalet på citron. Pressa citronen. Blanda pumpapuré, grönsaksbuljong, yoghurt, citronskal och juice. Smaka upp med lite salt och peppar.
  4. Tärna vitt bröd. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek tärningarna gyllene.
  5. Servera soppan kall med krutongerna.

Kockens kommentar

Gör gärna denna pumpasoppa dagen innan så är den klar när du är hungrig.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Kall pumpasoppa med yoghurt