Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Sparris- och dillsoppa
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 33
Kcal / portion: 184
GBR (GI) / port: 1
Recept: 737 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 1.0 kilo 35%
Rödlök 1.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kvisttomater 1.0 styck 2%
Vatten 1.0 liter 0%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 12%
Dill 1.0 kruka 2%
Creme fraiche 2.0 msk 13%
Smör till stekning 2.0 msk 26%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar. Skala rödlök och vitlök och skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i sparris, rödlök och vitlök. Fräs hastigt.
- Tillsätt tomat, vatten och fond. Låt koka cirka 10 minuter. Dra åt sidan.
- Tillsätt dill, crème fraiche, salt och peppar. Mixa med mixerstav.
Kockens kommentar
Servera soppan som den är eller med skivad chorizo.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Sparris- och dillsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan