Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)

Foto: Arla ¤

Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kronärtskockshjärtan inlagd }

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Räkor med skal

500.0 

gram

Vatten

5.0 

dl

Matlagningsgrädde

2.5 

dl

Hönsbuljongtärning

2.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 282

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1127 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 401 gram)

Ingredienser

Visa:

Kronärtskockshjärtan inlagd } 400.0 gram 10%

Gul lök 2.0 styck 9%

Räkor med skal 500.0 gram 24%

Vatten 5.0 dl 0%

Matlagningsgrädde 2.5 dl 35%

Hönsbuljongtärning 2.0 styck 4%

Smör till stekning 2.0 msk 17%

 

Garnering:

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Kock: Arla

Tillagning

  1. Förbered: Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i halvor. Spara några till garnering. Skala räkor. Skala och hacka lök.
  2. Tillagning: Fräs löken i en kastrull med smör några minuter utan att bränna. 
  3. Lägg i kronärtskockorna, häll på vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några minuter. Vispa eller mixa soppan.
  4. Servera: Lägg i räkor och de kronärtskockshjärtan som är kvar. Strö över gräslök.

Kockens kommentar

I Frankrike tillreder man soppan med färska kronärtskockshjärtan vilket ger en godare, fräschare soppa. Ett alternativ är att använda färska kronärtskocksbottnar som förkokas och sedan mixas in i soppan. Läs mer, klicka på ingrediens > Kronärskockshjärtan.. Dubbla ingrediensmängderna om soppan serveras som huvudrätt. En god ostsmörgås passar till maten. 

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)