Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 293

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1759 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kvisttomater 2.0 kilo 20%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Rödlök 0.5 styck 2%
Timjan torkad 2.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 liter 0%
Lantbuljong ekologisk 3.0 msk 4%
Olivolja till stekning 0.5 dl 21%
Salt 0%
Tillbehör:
Parmesan 50.0 gram 10%
Baguette, bagett 1.0 styck 38%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och grovhacka vitlök och lök. Grovhacka tomaterna.
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök någon minut utan att bränna.
- Lägg i tomater, timjan och sambal oelek. Stek ytterligare någon minut.
- Slå på vatten och lantbuljong. Låt sjuda cirka 20 minuter.
- Mixa med mixerstav och salta.
- Servera gärna med en bit parmesan och hackad basilika.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Färsk tomatsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan