För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: ByronTalbott

Pocherade panerade friterade ägg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

12.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Vetemjöl

10.0 

gram

Ströbröd

22.0 

gram

Ägg

22.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så kokas ägg >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0

Recept: 544 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 13%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 69 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 53%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 12.0 gram 19%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Vetemjöl 10.0 gram 6%

Ströbröd 22.0 gram 16%

Ägg 22.0 gram 5%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så kokas ägg > %

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Byron Talbott" under bilden.

  1. Helpochera äggen på sedvanligt sätt i 4-5 minuter. Se recept via länk nedan > Pocherade ägg. Låt svalna i 10-15 minuter. Jämna till äggen vid behov.
  2. Hetta upp olja till 175°C.
    Läs mer > Så friterar man.
  3. Dubbelpanera: Det går åt mer panering än vad som anges i ingredienslistan (se kommentar). Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägg i skål. Vänd äggen i mjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbröd. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen blir stabil.
  4. Fritera: Lägg ner äggen försiktigt och fritera dem i 3-4 minuter tills krispiga med just brun skorpa. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  5. Servera som frukost- eller brunchägg eller som en variant av Egg Benedict (se recept via länk nedan). Passar också väl till sallader.

Kockens kommentar

Kocken i filmen använder en egen torrmix i stället för ströbröd och vänder äggen två gånger i äggsmeten och torrmixen (se film).

Panering som äts: Det går åt mer panering vid tillredning än vad som äts. För att få korrekta portionsvikter och näringsvärden anges den mängd som fastnar på äggen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fettupptag vid panering: Paneringen suger upp viss mängd fett vilket anges som Fettupptag vid panering. Läs mer > Om fettupptag.

Passar till

Pocherade ägg

Egg Bendedict

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Pocherade panerade friterade ägg