Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 0
Recept: 544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 46%
Frityrolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 12.0 gram 19%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Vetemjöl 10.0 gram 6%
Ströbröd 22.0 gram 16%
Ägg 22.0 gram 5%
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Byron Talbott" under bilden.
- Helpochera äggen på sedvanligt sätt i 4-5 minuter. Se recept via länk nedan > Pocherade ägg. Låt svalna i 10-15 minuter. Jämna till äggen vid behov.
- Hetta upp olja till 175°C.
Läs mer > Så friterar man. - Dubbelpanera: Det går åt mer panering än vad som anges i ingredienslistan (se kommentar). Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Vispa upp ägg i skål. Vänd äggen i mjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbröd. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen blir stabil.
- Fritera: Lägg ner äggen försiktigt och fritera dem i 3-4 minuter tills krispiga med just brun skorpa. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
- Servera som frukost- eller brunchägg eller som en variant av Egg Benedict (se recept via länk nedan). Passar också väl till sallader.
Kockens kommentar
Kocken i filmen använder en egen torrmix i stället för ströbröd och vänder äggen två gånger i äggsmeten och torrmixen (se film).Panering som äts: Det går åt mer panering vid tillredning än vad som äts. För att få korrekta portionsvikter och näringsvärden anges den mängd som fastnar på äggen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fettupptag vid panering: Paneringen suger upp viss mängd fett vilket anges som Fettupptag vid panering. Läs mer > Om fettupptag.
Passar till
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Pocherade panerade friterade ägg
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan