Japanska marinerade kokta ägg

Foto: food4444lyfe

Japanska marinerade kokta ägg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

3.0 

styck

Tonfisksås }

0.5 

dl

Asiatisk fisksås }

 

 

Vatten

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så kokas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0

Recept: 217 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 87%

Tonfisksås } 0.5 dl Äts ej

Asiatisk fisksås } 0%

Vatten 2.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så kokas ägg > Äts ej

Tillagning (10 min + 24 tim )

Se film, klicka på "food4444lyfe" under bilden.

  • Löskoka ägg: Lägg rumstempererade ägg i kokande vatten i 6 minuter. Ta ur och kyl av dem i iskallt vatten i 10 minuter. Skala äggen. Läs mer > Så kokas ägg.
  • Marinad: Blanda 1 del koncentrerad tonfisksås eller annan asiatisk fisksås med 4 delar vatten. Lägg i äggen och låt marinera 24 timmar i kylskåp under natt.

Kockens kommentar

Ägg kan smaksättas i allehanda marinader. Passar bra till sallader och på buffébord. Läs mer > Så kokas ägg.

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Japanska marinerade kokta ägg