Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0
Recept: 217 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 10%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 87%
Tonfisksås } 0.5 dl Äts ej
Vatten 2.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så kokas ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 24 tim )
Se film, klicka på "food4444lyfe" under bilden.
- Löskoka ägg: Lägg rumstempererade ägg i kokande vatten i 6 minuter. Ta ur och kyl av dem i iskallt vatten i 10 minuter. Skala äggen. Läs mer > Så kokas ägg.
- Marinad: Blanda 1 del koncentrerad tonfisksås eller annan asiatisk fisksås med 4 delar vatten. Lägg i äggen och låt marinera 24 timmar i kylskåp under natt.
Kockens kommentar
Ägg kan smaksättas i allehanda marinader. Passar bra till sallader och på buffébord. Läs mer > Så kokas ägg.Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Japanska marinerade kokta ägg
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan