Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 0
Recept: 289 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 87%
Frityrolja till fritering Äts ej
Salt 0%
Träslev > 2.0 styck Äts ej
Hålslev > 1.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Culinary Apprentice" under bilden.
- Hetta upp olja till 180°C.
Läs mer > Så friterar man. - Knäck ägg i skålar.
- Häll försiktigt ner ett ägg i taget i het olja. Forma till äggvitan med två träslevar. Låt steka cirka 3 minuter.
- Ta upp med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och servera.
Kockens kommentar
Man kan pochera ägg i vatten eller i olja. Poängen med att fritera i olja kan diskuteras.Passar till
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Frityrpocherade ägg
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan