Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Salt

 

 

Träslev >

2.0 

styck

Hålslev >

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 0

Recept: 289 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 87%

Frityrolja till fritering Äts ej

Salt 0%

Träslev > 2.0 styck Äts ej

Hålslev > 1.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Culinary Apprentice" under bilden.

  1. Hetta upp olja till 180°C.
    Läs mer > Så friterar man.
  2. Knäck ägg i skålar.
  3. Häll försiktigt ner ett ägg i taget i het olja. Forma till äggvitan med två träslevar. Låt steka cirka 3 minuter.
  4. Ta upp med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och servera.

Kockens kommentar

Man kan pochera ägg i vatten eller i olja. Poängen med att fritera i olja kan diskuteras.

Passar till

Pocherade ägg i vatten

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Frityrpocherade ägg