Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Vispgrädde 3.0 dl 35%
Strösocker 3.0 msk 6%
Mascarpone } 100.0 gram 12%
Mörk choklad 70% 100.0 gram 19%
Sås:
Glögg (vit) 2.0 dl 9%
Strösocker 1.0 msk 2%
Balsamvinäger röd } 2.0 krm %
Sirap ljus 1.0 msk 2%
Kanel 0%
Bakverk:
Standardmjölk (röd) 1.0 cl 0%
Honung 0.5 msk 1%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Sesamfrön 0.5 dl 6%
Vallmofrön blå 1.0 msk 2%
Hallon färska 4.0 styck 0%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
- Pannacotta: Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
- Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (eller frys 1 timme).
- Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vallmoflarn: Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
- Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
- Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Passar till
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan