Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grädde 2.0 dl 50%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 16%
Strösocker 1.0 dl 26%
Kardemummakärnor 2.0 tsk 1%
Gelatinblad 1.5 styck 1%
Topping:
Blodapelsinjuice 2.0 dl 6%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten 5-10 minuter.
- Koka upp grädde med kardemummakärnor och socker. Ta av från värmen. Låt stå en stund.
- Sila grädden och koka upp på nytt. Ta av från värmen.
- Ta upp gelatinbladen och lägg dem i grädden. Rör om tills gelatinet smält. Rör ner yoghurt.
- Häll upp i glas. Låt stelna i kylskåp.
- Topping: Blötlägg gelatin. Värm upp juicen och tillsätt gelatinet. Rör om tills gelatinet smält. Fördela blodapelsinjuicen ovanpå pannacottan. Ställ åter kallt i väntan på servering.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Kardemummapannacotta med blodapelsin
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan