Kardemummapannacotta med blodapelsin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kardemummapannacotta med blodapelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grädde

2.0 

dl

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Kardemummakärnor

2.0 

tsk

Gelatinblad

1.5 

styck

 

Topping:

 

Blodapelsinjuice

2.0 

dl

Gelatinblad

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1447 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 179 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 2.0 dl 50%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 16%

Strösocker 1.0 dl 26%

Kardemummakärnor 2.0 tsk 1%

Gelatinblad 1.5 styck 1%

 

Topping:

Blodapelsinjuice 2.0 dl 6%

Gelatinblad 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Koka upp grädde med kardemummakärnor och socker. Ta av från värmen. Låt stå en stund.
  3. Sila grädden och koka upp på nytt. Ta av från värmen.
  4. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i grädden. Rör om tills gelatinet smält. Rör ner yoghurt. 
  5. Häll upp i glas. Låt stelna i kylskåp.
  6. Topping: Blötlägg gelatin. Värm upp juicen och tillsätt gelatinet. Rör om tills gelatinet smält. Fördela blodapelsinjuicen ovanpå pannacottan. Ställ åter kallt i väntan på servering.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Kardemummapannacotta med blodapelsin