Morotsmuffins med mascarponetopping

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Morotsmuffins med mascarponetopping

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 15

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Bakpulver

3.0 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Matolja (rapsolja)

1.5 

dl

Morot

4.5 

styck

 

Garnityr:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Florsocker

4.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Mascarpone }

120.0 

gram

Skal av apelsin

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Muffinsformar (papper)

15.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5276 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 22%

Vetemjöl 3.0 dl 12%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Bakpulver 3.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Matolja (rapsolja) 1.5 dl 23%

Morot 4.5 styck 3%

 

Garnityr:

Smör normalsaltat 50.0 gram 7%

Florsocker 4.0 dl 18%

Äggula 2.0 styck 2%

Mascarpone } 120.0 gram 8%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Muffinsformar (papper) 15.0 styck Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Råriv morötter.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt. Blanda alla torra ingredienser. Vänd i äggblandningen. Vänd i morötter och olja.
  3. Fyll i muffinsformar. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.
  4. Garnering: Vispa äggulor, smör och socker vitt. Riv skalet på apelsin. Vänd ner det. Vänd i mascarpone. Spritsa på när muffinsen kallnat.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Morotsmuffins med mascarponetopping