Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gelatinblad

2.0 

styck

Vispgrädde

3.0 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Mascarpone }

100.0 

gram

Mörk choklad 70%

100.0 

gram

 

Sås:

 

Glögg (vit)

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

2.0 

krm

Sirap ljus

1.0 

msk

Kanel

 

 

 

Bakverk:

 

Standardmjölk (röd)

1.0 

cl

Honung

0.5 

msk

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Sesamfrön

0.5 

dl

Vallmofrön blå

1.0 

msk

Hallon färska

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Extra Stout

Portertyp (stout)
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 221 gram)

Ingredienser

Visa:

Gelatinblad 2.0 styck 0%

Vispgrädde 3.0 dl 35%

Strösocker 3.0 msk 6%

Mascarpone } 100.0 gram 12%

Mörk choklad 70% 100.0 gram 19%

 

Sås:

Glögg (vit) 2.0 dl 9%

Strösocker 1.0 msk 2%

Balsamvinäger röd } 2.0 krm %

Sirap ljus 1.0 msk 2%

Kanel 0%

 

Bakverk:

Standardmjölk (röd) 1.0 cl 0%

Honung 0.5 msk 1%

Smör normalsaltat 30.0 gram 7%

Sesamfrön 0.5 dl 6%

Vallmofrön blå 1.0 msk 2%

Hallon färska 4.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
  2. Pannacotta: Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
  3. Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (eller frys 1 timme).
  4. Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
  5. Sätt ugnen på 180°C.
  6. Vallmoflarn: Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
  7. Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
  8. Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Passar till

Chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Kaffe- och chokladpannacotta

Vit chokladpannacotta

Kardemummapannacotta

Kryddig pannacotta

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med vallmoflarn