Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

4.0 

dl

Espresso/starkt kaffe

0.8 

dl

Mörk choklad <70%

100.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Gelatinblad

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Hallon frysta sockrade

200.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

 

Tillval:

 

Vit choklad

50.0 

gram

Physalis

4.0 

styck

Smörpapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3036 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 21%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 241 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 4.0 dl 47%

Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%

Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%

Strösocker 0.5 dl 6%

Gelatinblad 2.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%

Strösocker 1.0 dl 13%

 

Tillval:

Vit choklad 50.0 gram 10%

Physalis 4.0 styck 0%

Smörpapper %

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.
  2. Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.
  3. Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Rör om tills gelatinet löst upp sig i smeten. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
  4. Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt. Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.
  5. Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.
  6. Tillval: Smält vit choklad utan att koka eller bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka. Används som garnering.

Kockens kommentar

Couli = passerade färska bär med sås.
Portionsvikt och kalorimängd är i mesta laget per portion och kan med fördel serveras som mindre portioner.

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli