Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 21%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 47%
Espresso/starkt kaffe 0.8 dl 0%
Mörk choklad <70% 100.0 gram 18%
Strösocker 0.5 dl 6%
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Tillbehör:
Hallon frysta sockrade 200.0 gram 5%
Strösocker 1.0 dl 13%
Tillval:
Vit choklad 50.0 gram 10%
Physalis 4.0 styck 0%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Brygg starkt kaffe.
- Koka upp grädde och tillsätt kaffe, choklad och socker. Blanda väl. Smaka av med extra socker.
- Krama gelatinbladen lätt och tillsätt dem. Rör om tills gelatinet löst upp sig i smeten. Häll upp i serveringsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Couli: Tag lite av hallon och koka upp med socker och lite vatten. Koka ihop ordentligt. Pressa såsen genom ett finmaskigt såll. Ställ såsen i kylen.
- Ta ut såsen och vänd försiktigt ner resterande hallon. Servera den till pannacottan.
- Tillval: Smält vit choklad utan att koka eller bränna den. Ta choklad med en matsked och ringla ut på smörpapper. Låt torka. Används som garnering.
Kockens kommentar
Couli = passerade färska bär med sås.
Portionsvikt och kalorimängd är i mesta laget per portion och kan med fördel serveras som mindre portioner.
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan