Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 5
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rågkaka 4.0 styck 65%
Räkor med skal 400.0 gram 28%
Rödlök 1.0 st liten 7%
Fiskrom 60.0 gram 10%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala räkorna och finhacka lök.
- Bred smör på brödet. Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.
Alternativ
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan