Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 2
Recept: 851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 23%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 100.0 gram 13%
Majonnäs äkta 3.0 msk 35%
Formfranska 4.0 skivor 24%
Smör normalsaltat 2.0 msk 23%
Forellrom (el. löjrom) 30.0 gram 4%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek formbrödsskivor på medelhög värme
tills de fått en gyllenbrun färg. - Tag ett glas och måtta rundlar på brödskivorna och skär ut.
- Blanda räkor och majonnäs till en röra och lägg ovanpå rundlarna. Toppa med forellrom och en gräslökskvist. Servera.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Havssnittar
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan