Latin: Apium graveolens
                
                celery seed = seed spice
              
                
                graine de céleri = épice de graines
              
                
                seme di sedano = spezia di semi
              
                
                Selleriesamen = Samengewürz 
              
                
                semilla de apio = especias de semillas
              
Sellerifrön är fröna (frukten) från selleriörten (läs mer > Selleri, stjälkselleri). Fröna används torkade som krydda, hela eller mald. Smaken är karaktäristisk liknande fänkål.
- Smak: Speciell smak med en beska som inte alla tycker om.
 - Alternativ: Fänkålsfrön, blad från snittselleri eller blekselleri.
 - Försäljning: Finns i hälsokostaffärer. Kan vara svåra att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker.
 - Förvaring: Kryddan förvaras i sluten förpackning torrt och mörkt.
 
SÅ ANVÄNDS SELLERIFRÖN
Fröna är bra som smaksättare i soppor, stuvningar med mera, om inte om inte dessa redan innehåller färsk selleri. Ingår i olika kryddblandningar till exempel sellerisalt.
Sellerisalt består av 4 delar malda sellerifrön och 1 del havssalt. Det är en utmärkt smaksättare t.ex. till kokta ägg.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Recept med Sellerifrön
Det finns 1 recept med Sellerifrön
- 
                
                  
                
                Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child