Kyckling- och bönquesadillas

Foto: Old El Paso, kycklingquesadilla

Kyckling- och bönquesadillas

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortilla

8.0 

st stora

Matolja till stekning

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Kycklingkött utan skinn

300.0 

gram

Taco spicemix

1.0 

förp.

Ris kokt

125.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Vårlök

2.0 

styck

Svarta bönor konserv

1.0 

burk

Cheddar riven

300.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Chunky Salsa }

1.0 

förp.

Gräddfil

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Om filataostar >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 1306

GBR (GI) / port: 12

Recept: 5223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 525 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 8.0 st stora 48%

Matolja till stekning 2.0 msk 5%

 

Fyllning:

Kycklingkött utan skinn 300.0 gram 7%

Taco spicemix 1.0 förp. 1%

Ris kokt 125.0 gram 3%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Vårlök 2.0 styck 0%

Svarta bönor konserv 1.0 burk 9%

Cheddar riven 300.0 gram 22%

 

Tillbehör:

Chunky Salsa } 1.0 förp. 1%

Gräddfil 2.0 dl 5%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Om filataostar > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

Tillagning (45 min )

Receptet är från Old El Paso och baseras på deras halvfabrikat för quesadilla. Se film, klicka på "old El Paso" under bilden.

  1. Förbered: Koka ris och låt svalna. finhacka paprika och vårlök. Skölj av bönorna och låt rinna av. Riv ost. Förbered salsa och gräddfil i skålar.
  2. Kyckling: Skär köttet i bitar. Blanda med El Paso tacomix, eller krydda med lite salt, paprikapulver och vitlökspulver. Hetta upp en panna med olja och stek kycklingen tills precis genomstekt. Häll över i en skål. Dra isär köttet med två gafflar.
  3. Fyllning: Tillsätt ris, grönsaker och bönor till kycklingen. Blanda.
  4. Quesadilla: Lägg ut tortillabrödet på arbetsbord. Lägg fyllning på halva sidan och strö över ost. Vik den andra halvan över och tryck lätt ihop. Upprepa med nästa.
  5. Stek: Värm upp en panna på medelvärme och stek 2 quesadilla i taget tills osten har smält och tortillan fått färg utan att bli bränd. Det tar cirka 2-3 minuter per sida.
  6. Lägg över på tallrik och skär i två halvor. Servera med salsa och gräddfil vid sidan av.

Kockens kommentar

Alternativt kan man tillaga egen tortilla vilket är enkelt. Se recept via länk nedan. Extra tillagningstid 30 minuter. Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. Läs mer > Så lagas tacos.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagade majstortilla

Hemlagad vetetortilla

Klassisk quesadilla

Kryddig bönquesadilla

Quesadilla med majs, tomat och bönor

Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas

Liknande recept som Kyckling- och bönquesadillas