Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 1683

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortilla 2.0 styck 22%
Riven ost 2.0 dl 17%
Smör och/el. matolja 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
el. jalapeno 0%
Guacamole konserv 2.0 dl 17%
Creme fraiche 1.5 dl 29%
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Så bakas tortillas > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
Se film, klicka på "Rocking Robin" under bilden.
- Tortilla: Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Traditionellt används majstortilla, i filmen rekommenderas vetetortilla. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter.
- Tillbehör: Riv ost. Smaksätt osten med hackad färsk eller inlagd chili enligt egen smak. Välj tillbehör enligt egens smak. I Filmen serveras guacamole och sur grädde. Bäst är att tillreda egen guacamole (se recept via länk nedan).
- Stek: Värm upp pannan på medellåg värme med eller utan smör (klassiskt är att steka i torr panna, i filmen anges smör). Lägg i tortillan och bred ut rikligt med ost och chili över, men lämna någon centimeter av kanten fri. Lägg en tortilla ovanpå. När osten börjar smälta, fäster vid den övre tortillan och när den undre börjar få lite färg vänds quesadillan. Reglera värmen så att inte tortillan bränns för hårt.
- Lägg över på fat, skär i trianglar. Servera med guacamole och sur grädde om så önskas.
Kockens kommentar
Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarellaliknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.Guacamole är en mexikansk avokadoröra. Det är enkelt att tillreda sin egen röra, dessutom blir den fräschare och godare. Läs mer klicka på ingrediens avokado. Se recept via länk nedan.
Alternativ
Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas
Liknande recept som Klassisk quesadilla, dubbel tortilla med ost
-
Hemlagade vetetortillas
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Majstortilla utan mexikanskt majsmjöl
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad mexikansk majsmassa till tortillas
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Huevos Rancheros - mexikansk frukost
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tortillas med fläskkarré
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tortillas med lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tortillas med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tortillas med torsk
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tortillas med jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fajitakryddad kyckling med tortilla
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan