Klassisk quesadilla, dubbel tortilla med ost

Foto: Rockin Robin Cooks

Klassisk quesadilla, dubbel tortilla med ost

Lägg till ingredienser

Antal: 1

Tortilla

2.0 

styck

Riven ost

2.0 

dl

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

el. jalapeno

 

 

Guacamole konserv

2.0 

dl

Creme fraiche

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 1683

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 531 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 2.0 styck 22%

Riven ost 2.0 dl 17%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

el. jalapeno 0%

Guacamole konserv 2.0 dl 17%

Creme fraiche 1.5 dl 29%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

Se film, klicka på "Rocking Robin" under bilden.

  1. Tortilla: Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Traditionellt används majstortilla, i filmen rekommenderas vetetortilla. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter.
  2. Tillbehör: Riv ost. Smaksätt osten med hackad färsk eller inlagd chili enligt egen smak. Välj tillbehör enligt egens smak. I Filmen serveras guacamole och sur grädde. Bäst är att tillreda egen guacamole (se recept via länk nedan).
  3. Stek: Värm upp pannan på medellåg värme med eller utan smör (klassiskt är att steka i torr panna, i filmen anges smör). Lägg i tortillan och bred ut rikligt med ost och chili över, men lämna någon centimeter av kanten fri. Lägg en tortilla ovanpå. När osten börjar smälta, fäster vid den övre tortillan och när den undre börjar få lite färg vänds quesadillan. Reglera värmen så att inte tortillan bränns för hårt.
  4. Lägg över på fat, skär i trianglar. Servera med guacamole och sur grädde om så önskas.

Kockens kommentar

Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.

Guacamole är en mexikansk avokadoröra. Det är enkelt att tillreda sin egen röra, dessutom blir den fräschare och godare. Läs mer klicka på ingrediens avokado. Se recept via länk nedan. 

Alternativ

Hemlagad majstortilla

Hemlagad vetetortilla

Kryddig bön- och ostquesadilla

Mild guacamole

Mexikansk guacamole

Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas

Liknande recept som Klassisk quesadilla, dubbel tortilla med ost