Mexikansk guacamole med chili

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mexikansk guacamole med chili

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Avokado

3.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Tomater

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

 

Tillbehör:

 

Nachochips

 

 

 

Kockskolan:

 

Om dippsåser >

 

 

Guacamole konserv

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0

Recept: 747 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 106 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 3.0 styck 85%

Lime färskpressad 1.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 8%

Chilifrukt röd 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Tomater 1.0 styck 2%

Koriander färsk 1.0 kruka 1%

 

Tillbehör:

Nachochips 0%

 

Kockskolan:

Om dippsåser > Äts ej

Guacamole konserv Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka rödlök. Halvera, skrapa ur kärnorna och finhacka chili. Fintärna tomat. Hacka koriander.
  2. Kärna ur avokado. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i en skål. Pressa över lime. Mosa med en gaffel.
  3. Pressa i vitlök. Tillsätt rödlök, chili, tomat och koriander. Blanda ihop.
  4. Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.
  5. Servera som dipp med nachochips. Eller som sås till mexikansk mat eller grillat.

Kockens kommentar

Avokado är frukten från från dito träd som blir 15-20 meter höga hemmahörande i Mellanamerika. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Guacamole, mexikansk avokadoröra

Mild avokadoröra

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Mexikansk guacamole med chili