Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1298 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 3.0 styck 49%
Creme fraiche 2.0 dl 50%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Citronjuice 3.0 cl 1%
Tillbehör:
Nachochips 0%
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Guacamole konserv Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Gröp ur avokadoköttet. Pressa citronjuice.
- Mixa alla ingredienserna med stavmixer eller i en matberedare till fint mos. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i en skål.
- Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.
- Servera med (nacho)chips.
Kockens kommentar
Detta är en mild variant av guacamole som är en mexikansk dippsås bestående av mosad avokado med olika kryddor. Klassiska tillsatser är citron- eller limesaft, tomat, chili, vitlök och koriander. Röran härstammar från aztekerna i Mexiko.
Alternativ
Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤
Liknande recept som Mild avokadoröra (guacamole)
-
Guacamole, mexikansk avokadoröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mexikansk guacamole med chili
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsröra, hummus
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Syrlig vegetarisk kikärtsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Paprika- och fetaoströra till smörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan