Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 4
Recept: 901 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kikärter konserv 400.0 gram 57%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Rödlök 0.5 styck 3%
Olivolja till stekning 1.0 msk 13%
Olivolja 2.0 msk 25%
Tamarisoja } 1.0 tsk 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Om kikärter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.
- Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och bönorna någon minut.
- Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron. Mixa till jämn smet. Smaka av med salt. Garnera med rödlök.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.
Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.
Passar till
Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤
Liknande recept som Kikärtsröra, hummus
-
Guacamole, mexikansk avokadoröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mexikansk guacamole med chili
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsröra, hummus
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Syrlig vegetarisk kikärtsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Paprika- och fetaoströra till smörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan