Kikärtsröra, hummus

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kikärtsröra, hummus

Lägg till ingredienser

Sats dl: 5

Kikärter konserv

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rödlök

0.5 

styck

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Tamarisoja }

1.0 

tsk

el. japansk soja

 

 

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kikärter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 4

Recept: 901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärter konserv 400.0 gram 57%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Rödlök 0.5 styck 3%

Olivolja till stekning 1.0 msk 13%

Olivolja 2.0 msk 25%

Tamarisoja } 1.0 tsk 0%

el. japansk soja 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om kikärter > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.
  2. Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och bönorna någon minut.
  3. Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron. Mixa till jämn smet. Smaka av med salt. Garnera med rödlök.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.

Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.

Passar till

Aprikos- och hasselnötsbröd

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Kikärtsröra, hummus