Fårost med dadelhonung

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fårost med dadelhonung

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Dadlar

8.0 

styck

Mangoldskott

30.0 

gram

Honung flytande

0.5 

dl

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1256 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Getost (el. fårost) 200.0 gram 55%

Dadlar 8.0 styck 14%

Mangoldskott 30.0 gram 0%

Honung flytande 0.5 dl 19%

Olivolja 1.0 msk 9%

Tillagning (7 min )

  1. Smula fårosten. Finhacka dadlar och mangold.
  2. Blanda ost med dadlar och mangold.
    Ringla över honung och olja.

Kockens kommentar

Passar tillsammans med bröd eller som tillbehör till kötträtt.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Fårost med dadelhonung