Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1256 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Getost (el. fårost) 200.0 gram 55%
Dadlar 8.0 styck 14%
Mangoldskott 30.0 gram 0%
Honung flytande 0.5 dl 19%
Olivolja 1.0 msk 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Smula fårosten. Finhacka dadlar och mangold.
- Blanda ost med dadlar och mangold.
Ringla över honung och olja.
Kockens kommentar
Passar tillsammans med bröd eller som tillbehör till kötträtt.
Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤
Liknande recept som Fårost med dadelhonung
-
Guacamole, mexikansk avokadoröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mexikansk guacamole med chili
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsröra, hummus
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Syrlig vegetarisk kikärtsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Paprika- och fetaoströra till smörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan