Paprika- och fetaoströra till smörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paprika- och fetaoströra till smörgås

Lägg till ingredienser

Sats dl: 4

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika orange

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Fetaost

150.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 0

Recept: 763 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 111 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 1.0 styck 5%

Paprika orange 1.0 styck 4%

Chilifrukt röd 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 3%

Olivolja 2.0 msk 30%

Fetaost 150.0 gram 58%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kärna ur paprika. Halvera och skrapa ur fröna på chili.
  3. Lägg paprika, chili och vitlök i en ugnsfast form. Ringla lite olja över. Ställ in i ugnen cirka 8 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna. Skala vitlök och paprika. Mixa alla ingredienser utom feta med en stavmixer.
  5. Smula ner feta. Salta vid behov.
  6. Servera som sås eller pålägg.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Paprika- och fetaoströra till smörgås