Kryddig bönquesadilla med paprika

Foto: Old El Paso, bönquesadilla

Kryddig bönquesadilla med paprika

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortilla

8.0 

st stora

 

Fyllning:

 

Riven ost

150.0 

gram

Bönor konserverad

800.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Paprika gul

1.0 

styck

Koriander färskhackad

1.5 

dl

Chili spice mix

1.0 

förp.

Chunky Salsa }

1.0 

förp.

Matolja till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 1077

GBR (GI) / port: 17

Recept: 4306 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 9%

(Tillagad portion: 397 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 8.0 st stora 58%

 

Fyllning:

Riven ost 150.0 gram 13%

Bönor konserverad 800.0 gram 21%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Koriander färskhackad 1.5 dl 0%

Chili spice mix 1.0 förp. 2%

Chunky Salsa } 1.0 förp. 1%

Matolja till stekning 2.0 msk 6%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

Tillagning (30 min )

Receptet är från Old El Paso och baseras på deras halvfabrikat för quesadilla. Se film, klicka på "old El Paso" under bilden.

  1. Fyllning: Riv ost. Skölj av bönor och låt rinna av. Använd gärna olika sorters burkbönor. Ansa och hacka paprika liksom koriander. Alla gillar inte koriander. Kan ersättas med persilja.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek paprikan så att den mjuknar och får lite färg. Tillsätt bönorna och mosa dem lätt. Eventuellt också lite vatten, men röran skall inte vara blöt. Tillsätt spice mix eller krydda enligt egen smak. Rör om och värm på. Tillsätt koriander. Ställ åt sidan.
  3. Quesadilla: Hetta upp en ren panna med matolja på medelvärme. Lägg i en tortilla. Fyll på med ett lager ost. Därpå ett lager fyllning och sedan med ytterligare ett lager ost. Toppa med några klickar chunky salsa (chili pasta). Lägg en tortilla ovanpå. Tryck till lite med stekspaden.
  4. Stek 2-3 minuter per sida tills osten smält och tortillan fått färg utan att svartbrännas. Upprepa med nästa.
  5. Skär tortillan i bitar och servera.

Kockens kommentar

Alternativt kan man tillaga egen tortilla vilket är enkelt. Se recept via länk nedan. Extra tillagningstid 30 minuter. Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortillas

Hemlagad vetetortillas

Klassisk quesadilla

Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas

Liknande recept som Kryddig bönquesadilla med paprika