För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quesadillas med majs, tomat och bönor

Lägg till ingredienser

Antal: 3

Tortilla färdiglagad

6.0 

styck

Smör och/el. matolja

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Majskorn kokt konserv

300.0 

gram

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Riven ost

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

Så bakas tortillas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 913

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 579 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla färdiglagad 6.0 styck 41%

Smör och/el. matolja 1.0 msk 4%

 

Fyllning:

Rödlök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Majskorn kokt konserv 300.0 gram 9%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 16%

Riven ost 5.0 dl 26%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Så bakas tortillas > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

  1. Tortilla: Bäst är att tillaga egna tortillas, vilket är enkelt och blir godare än den man kan köpa i butik. Se recept via länk nedan. Extra tidsåtgång 30 minuter.
  2. Fyllning: Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna, ta bort det saftiga innanmätet och hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra. Riv ost.  
  3. Stek: Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i en tortilla och bred ut fyllning, men lämna 1-2 centimeter fritt intill kanten. Strö över rikligt med ost. Lägg en tortilla ovanpå. När osten börjar smälta efter 3-4 minuter, fäster vid den övre tortillan och när den undre börjar få lite färg vänds quesadillan. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik. Reglera värmen så att inte tortillan bränns för hårt.
  4. Skär i tårtbitar. Serveras ljummen.

Kockens kommentar

Quesadilla är (majs-)tortilla främst fylld med ost (spa. queso =ost). Traditionellt med en filataost (mozzarella­liknande) benämnd Oaxaca (läs mer > Filataostar). Andra ingredienser kan ingå men osten skall dominera. En stor quesadilla kan bestå av två tortillas med ost och annan fyllning emellan. Traditionellt pannsteks quesadillan i torr panna tills osten har smält. Läs mer > Så lagas tacos. Tortillas kan enkelt hemlagas. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas tortillas.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortilla

Hemlagad vetetortilla

Klassisk quesadilla

Kryddig bönquesadilla

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Tortillas, quesadillas, fajitas

Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor