Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2199 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skrei torskfilé 800.0 gram 28%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Salt 2.0 tsk 0%
Ägg 1.0 styck 3%
Serranoskinka rökt 4.0 skivor 5%
Pasta torr 250.0 gram 41%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Tomatsås
Gul lök 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Fiskbuljong 1.0 dl 0%
Timjan färskhackad 0.3 msk 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka lök. Fräs mjuk och glansig i smör. Rör i krossade tomater och tomatpuré. Låt detta småkoka i ett par minuter. Häll därefter på fiskbuljong. Låt såsen småkoka utan lock tills den tjocknar. Krydda med finhackad timjan, salt och peppar.
- Stek skinka snabbt så den blir knaprig.
- Skär skrei i serveringsbitar. Blanda vetemjöl och salt. Vänd skreibitarna i blandningen. Vänd därefter i vispat ägg. Stek fisken i smör på medelhög värme tills den är knappt genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida.
- Fördela tomatsås på varma tallrikar. Lägg på pasta och skrei. Lägg en skinkskiva på fisken. Servera kokta grönsaker till.
Kockens kommentar
Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt Skrei med serranoskinka, tomatsås och pasta
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan