Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 1973

GBR (GI) / port: 24
Recept: 1973 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 25%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 64%
Pistaschnötskärnor 100.0 gram 31%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Babyspenat 80.0 gram 1%
Ägg 1.0 styck 3%
Salt 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tina smördegsplattorna.
Skala och finhacka ingefära.
Finhacka nötter och spenat. - Hetta upp olja i en stekpanna.
Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 min.
Dra åt sidan. Sätt ugnen på 200°C. - Mjöla bakbordet och kavla ut smördegsplattorna på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan). Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper.
- Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna något.
Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan