Smördegsbakad spenat- och pistagemingel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smördegsbakad spenat- och pistagemingel

Lägg till ingredienser

Sats (ā 6 st): 1

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Pistaschnötskärnor

100.0 

gram

Ingefära färsk

2.0 

cm

Babyspenat

80.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Matolja till stekning

 

 

Salt

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 1973

GBR (GI) / port: 24

Recept: 1973 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 25%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 558 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 64%

Pistaschnötskärnor 100.0 gram 31%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Babyspenat 80.0 gram 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Matolja till stekning 0%

Salt 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Tina smördegsplattorna.
    Skala och finhacka ingefära.
    Finhacka nötter och spenat.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna.
    Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 min.
    Dra åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.

  3. Mjöla bakbordet och kavla ut smördegs­plattorna på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan). Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper.

  4. Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    Ta ut och låt svalna något.
    Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Smördegsbakad spenat- och pistagemingel