Rullerad laxpannkaka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rullerad laxpannkaka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vetemjöl

1.5 

dl

Ägg

3.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Salt

1.5 

tsk

Dill finhackad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lax kallrökt skivad

8.0 

st stora

Färskost pepparrot

150.0 

gram

 

Ger 4 st/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3003 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 246 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.5 dl 11%

Ägg 3.0 styck 6%

Mjölk 3.0 dl 6%

Salt 1.5 tsk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

 

Fyllning:

Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%

Färskost pepparrot 150.0 gram 14%

 

Ger 4 st/portion 

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.

  2. Smält smör i panna och vispa ner i smeten. Låt (helst) smeten stå och dra i en timme.

  3. Häll ett tunt lager smet i pannan. (Pannan skall vara infettad första gången, därefter behöver den inte fettas in mer). Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept). Låt dem kallna. Finhacka dill.

  4. Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor. Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.

  5. Lägg helst i kylskåpet i en timme. Ta ut och skär snittar.

Kockens kommentar

Variera med olika slags lax, färskostar o.d.

JÄMFÖR

Feta parmasnurror

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Rullerad laxpannkaka