Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vetemjöl 1.5 dl 11%
Ägg 3.0 styck 6%
Mjölk 3.0 dl 6%
Salt 1.5 tsk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Fyllning:
Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%
Färskost pepparrot 150.0 gram 14%
Ger 4 st/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.
- Smält smör i panna och vispa ner i smeten. Låt (helst) smeten stå och dra i en timme.
- Häll ett tunt lager smet i pannan. (Pannan skall vara infettad första gången, därefter behöver den inte fettas in mer). Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept). Låt dem kallna. Finhacka dill.
- Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor. Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.
- Lägg helst i kylskåpet i en timme. Ta ut och skär snittar.
Kockens kommentar
Variera med olika slags lax, färskostar o.d.
JÄMFÖR
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Rullerad laxpannkaka
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan