
Grillat bröd med cheddarröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 220

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 3%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 6%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Pepparrot nyriven 10.0 tsk 2%
Salt 2.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Rågbröd 5.0 skivor 32%
Ger 1 smörgås/portion
Cheddarröra:
Ägg 4.0 styck 13%
Vispgrädde 1.0 dl 18%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Cheddar lagrad 100.0 gram 19%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Hacka persilja. Vänd ner persiljan.
- Sätt ugnen på grill, högsta värme.
- Riv cheddarost.Vispa ihop ägg och grädde i kastrull. Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock, krämig.
- Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt och peppar.
- Dela brödskivor i två halvor. Pensla med olja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut.
- Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Grillat bröd med cheddarröra
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan