Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 0
Recept: 618 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 15.0 styck 21%
Grönmögelost 75.0 gram 52%
Grovt salt Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugen på 250°C. Borsta och skölj musslor.
- Bred ut grovt salt på ett ugnssäkert fat. Tryck ner musslorna i saltet. Sätt in fatet i ugnen i cirka 10 minuter, tills musslorna öppnat sig.
- Ta ut och lossa musslorna från skalen. Lägg tillbaka musslorna i vartannat skal och tryck ner skalen i saltet, så att de inte välter. Finfördela mögelostbitar och persilja i varje musselskal.
- Gratinera ytterligare i cirka 5 minuter. Ta ut och garnera med lite extra persilja.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Gratinerade mögelostmusslor
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan