Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 5
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 48%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Mango 2.0 styck 38%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Sesamfrön 1.0 msk 6%
Vallmofrön 1.0 msk 5%
Gräslök 0%
Flingsalt 0%
Sojasås 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär tonfisken i små tärningar.
Blanda fisken med senapen. - Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.
- Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango.
Fyll på med ett nytt lager tonfisk.
Ta bort ringen och gör nästa. - Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar.
- Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.
Meny à la hjärtans dag
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Tonfiskceviche med mango (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola