Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 32%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Löjrom el. forellrom 100.0 gram 16%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal.
Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt. - Värm smör i en kastrull på medelvärme.
Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något).
OBS! Smeten skall forfarande vara lös. - Skeda tillbaka stanningen i äggskalen.
Toppa med en klick rom.
Kockens kommentar
Lyxvariant till påsk?
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Löjromsägg (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola