Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 1161

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1161 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 17%
Ägg 2.0 styck 11%
Mjölk 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 msk 9%
Potatismjöl 3.0 msk 10%
Pålägg:
Ägg 8.0 styck 43%
Fiskrom 300.0 gram 33%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis (ca 20 min).
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt. - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Pålägg: Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 min. Låt svalna i kallt vatten. Skala äggen och skär av sidorna, samt dela på längden.
- Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en en rågad tesked rom ovanpå.
Garnera med lite kryddgrönt.
Kockens kommentar
På bilden syns ägg med löjrom och forellrom.
ALTERNATIV
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Potatiskaka med romägg (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola