Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 31%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ål flatrökt 12.0 skivor 74%
Äggula 4.0 styck 25%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Lägg 3 stora skivor flatål per tallrik.
- Finhacka gräslök och lägg i en ring ovanpå ålen.
- Lägg en äggula mitt i ringen.
Kockens kommentar
Flatål är ål som är utplattad (ryggrad/ben har avlägsnats och ålen har vikts ut) i stället för naturligt rund. Avser vanligtvis rökt ål.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Flatål med äggula och gräslök
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola