
Dryckestips
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Havskräftor råa 4.0 styck 5%
Tomater 4.0 styck 2%
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Purjolök 0.5 styck 1%
Avokado 6.0 st stora 92%
Solrosskott 1.0 förp. 0%
Citronjuice 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. lägg allt i en skål. Häll över citronsaft.
- Tvätta rucolasallaten och fördela den i fyra tallrikar. Lägg avokadoröra och solrosskott ovanpå.
- Tag av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg resten av havskräftan som dekoration på tallrikarna och låt varje person skala den själv.
Strö över svartpeppar.
Servera.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola