Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1028 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grillat kött
t.ex.
Nötkött (benfritt) 250.0 gram 37%
Tillbehör:
Pain riche 0.5 styck 39%
Guacamole konserv 1.0 dl 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på grillen och ta ut köttet ur kylskåpet.
Kött skall vid grillning vara tempererat. - Pensla gärna köttet med någon grillsås. Grilla köttet så att det får fin färg runt om och blir lagom genomstekt (jfr: Menyse´s olika grillrecept). Låt köttet vila 5-10 min.
Skär sedan upp köttet. - Skär brödet i skivor och pensla med lite matolja. Lägg på grillen 2-3 min på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Lägg en sked guacamole på brödskivorna, sedan en skiva kött, samt strö lite flingsalt över.
Kockens kommentar
Denna rätt är utmärkt om man har överblivet kött kvar från en tidigare måltid.
ALTERNATIV
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Grilltoast guacamole
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola