Dillig äggstanning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dillig äggstanning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

6.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Pumpakärnor

2.0 

dl

Cocktailkapris

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 665

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 25%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 14%

Grädde 3.0 dl 41%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 0.5 dl 14%

Dill 1.0 knippe 1%

Pumpakärnor 2.0 dl 26%

Cocktailkapris 1.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt grädde.
    Salta och peppra. Vispa ihop.

  2. Finhacka dill.
    Skala och skiva lök.
    Skala och finhacka vitlök.

  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
    Fräs lök och vitlök någon minut utan att bränna, tills löken mjuknat något.

  4. Tillsätt pumpakärnor och dill.
    Slå på äggvispet. Sänk värmet något.
    Rör om med en träslev då och då tills smeten stannat sig (stelnat).

  5. Servera med kapris.

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Dillig äggstanning