Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 665

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 25%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 14%
Grädde 3.0 dl 41%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 0.5 dl 14%
Dill 1.0 knippe 1%
Pumpakärnor 2.0 dl 26%
Cocktailkapris 1.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Knäck ägg i en bunke. Tillsätt grädde.
Salta och peppra. Vispa ihop. - Finhacka dill.
Skala och skiva lök.
Skala och finhacka vitlök. - Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Fräs lök och vitlök någon minut utan att bränna, tills löken mjuknat något. - Tillsätt pumpakärnor och dill.
Slå på äggvispet. Sänk värmet något.
Rör om med en träslev då och då tills smeten stannat sig (stelnat). - Servera med kapris.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Dillig äggstanning
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola