Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lax rökt 400.0 gram 28%
Ägg 8.0 styck 21%
Vatten 2.0 msk 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Avokado 4.0 styck 35%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Smör och/el. matolja 3.0 msk 13%
Sallatsblad 4.0 st stora 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Knäck ägg i en bunke.
Tillsätt lite vatten och salt.
Vispa upp med en gaffel.
Klipp laxen i små bitar och häll i smeten.
Skala och grovtärna avokado. Droppa citron över avokadon för att inte mörkna. - Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
Häll i laxsmeten och rör om med en trägaffel tills röran stannat sig (stelnat). - Lägg ut sallatsblad på tallrikar.
- Lägg på laxröran och avokadon bredvid.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Laxröra med avokado
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola