
Dryckestips
Champagne de Venoge Brut Blanc de Noirs
Torr vit champagne
Pris: 319 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 0
Recept: 893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 7%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnerfilé 450.0 gram 53%
Creme fraiche 6.0 msk 33%
Löjrom saltad 6.0 msk 11%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Sanna, Täby Restaurangskola
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 8 tim )
- Dagen innan: Putsa kalvfilén fint. Forma till korta tjocka korvar med hjälp av plastfolie. Gör lufthål och spänn åt hårt.
Lägg dom i frysen. - Serveringsdagen: Lägg créme fraiche och löjrom i varsin spritspåse. Hacka gräslöken och riv pepparroten.
- Tag ut köttet från frysen och skiva köttet i tunna skivor (helst med skärmaskin).
Lägg ut de tunna köttskivorna på ett fat.
Salta, peppar och strö över pepparrot. - Spritsa créme fraiche i ett vackert mönster på kalven och lägg sedan löjrommen över.
Strö över gräslöken och servera genast.
Kockens kommentar
Ett antal avgångselever i Täby restaurang-skola har levererat recept till Menyse. Detta är ett av dem från Sanna.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola