Grupper inom
                Ingefära:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
            Inlagd ingefära är lövtunt skivad ingefära inlagd i socker, (ris-)vinäger och salt.
Syltad ingefära är en slags chutney, ingefära inlagd i socker och kryddad på olika sätt.
Färdiginlagd ingefära och syltad ingefära finns att köpa i handeln, främst i asiatiska butiker. Det är enkelt att lägga in ingefära själv, se recept > Inlagd japansk ingefära (gari).
ANVÄNDNING
Inlagd ingefära används flitigt i asiatisk matlagning, i synnerhet som tillbehör till sashimi- och sushirätter. Syltad används som sött tillbehör till kötterrätter, eller som smaksättare på olika sätt t.ex. i bakverk.
Läs mer
Recept med Inlagd ingefära, syltad ingefära
Det finns 24 recept med Inlagd ingefära, syltad ingefära
- 
                
                    Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsakerTid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Futomaki - tjock sushirulleTid: 15 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gustafs SalmalaxSvarighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Gunkan maki - sushibåt/cylindrarTid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Panngrillad ryggbiff med ingefärsrostade rotfrukter, paprikacoulies samt kaffeskyTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Carpaccio på pilgrimsmusslor med räkor, sesamoljadresing och wasabicrèmeSvarighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Tataki tuna - halstrad tonfisk (förrätt)Tid: 12 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smakerTid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Hosomaki - smal sushirulleTid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara