Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal styck: 8

Bresaola, torkat nötkött }

8.0 

skivor

Äpple rött, syrligt

1.5 

styck

Ingefära inlagd (gari)

20.0 

gram

Philadelphia naturell }

100.0 

gram

Salt

 

 

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0

Recept: 429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Bresaola, torkat nötkött } 8.0 skivor 41%

Äpple rött, syrligt 1.5 styck 18%

Ingefära inlagd (gari) 20.0 gram 4%

Philadelphia naturell } 100.0 gram 55%

Salt 0%

Tandpetare %

Tillagning (10 min )

  1. Kärna ur äpple. Finhacka hälften. Finhacka ingefära.
  2. Blanda äppelhacket och ingefära med philadelphiaost. Salta.
  3. Fördela röran på skinkskivorna. Rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare och garnera med äppelskivor.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)