Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1948 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 19%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé 200.0 gram 12%
Grovt bröd 4.0 skivor 21%
Grädde 2.0 dl 37%
Präst hårdost 31% 150.0 gram 30%
Rädisor 4.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt en gjutjärnspanna på spisen. Salta och peppra oxfilén. Halstra (stek på hög värme utan fett) väldigt snabbt runt om. Kyl snabbt.
- Finriv prästost. Koka upp grädde. Slå grädden över osten och rör slätt. Ställ kallt.
- Dela brödskivorna. Klicka på lite ostkräm. Skiva oxfilén väldigt tunt och lägg på brödet. Hyvla rädisor och garnera med dem. Ringla över lite olja. Avsluta med lite flingsalt.
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan