Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 4

Oxfilé

200.0 

gram

Grovt bröd

4.0 

skivor

Grädde

2.0 

dl

Präst hårdost 31%

150.0 

gram

Rädisor

4.0 

styck

Rapsolja kallpressad

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1948 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 19%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 176 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé 200.0 gram 12%

Grovt bröd 4.0 skivor 21%

Grädde 2.0 dl 37%

Präst hårdost 31% 150.0 gram 30%

Rädisor 4.0 styck 0%

Rapsolja kallpressad 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt en gjutjärnspanna på spisen. Salta och peppra oxfilén. Halstra (stek på hög värme utan fett) väldigt snabbt runt om. Kyl snabbt.
  2. Finriv prästost. Koka upp grädde. Slå grädden över osten och rör slätt. Ställ kallt.
  3. Dela brödskivorna. Klicka på lite ostkräm. Skiva oxfilén väldigt tunt och lägg på brödet. Hyvla rädisor och garnera med dem. Ringla över lite olja. Avsluta med lite flingsalt.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)