Baconinlindade fikon (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Baconinlindade fikon (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

8.0 

styck

Bacon som knapersteks}

16.0 

skivor

Matolja till stekning

 

 

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 5

Recept: 880 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 22%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 8.0 styck 26%

Bacon som knapersteks} 16.0 skivor 74%

Matolja till stekning Äts ej

Tandpetare Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela fikonen i 4 delar. Dela baconskivorna på mitten.
  3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.
  4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

Kockens kommentar

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket sötare.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Baconinlindade dadlar

Baconinlindade ostron

Musslor med pancetta

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Baconinlindade fikon (plockmat)