Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 383

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 2
Recept: 496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 32%
Fett: 42%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Dadlar 8.0 styck 35%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 65%
Matolja till stekning Äts ej
Tandpetare Äts ej
Alternativ:
Fikon 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. Ta ut eventuella kärnor. Halvera bacon på tvären.
- Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel. - Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med en tandpetare i varje dadel.
Kockens kommentar
Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Egentligen skall de grillas, men det går också bra att steka dem i ugn, panna, eller att fritera. I stället för dadlar kan man använda till exempel fikon musslor eller ostron.
Devils on horseback är döpt efter Angels on horseback som är baconinlindade ostron (se dito recept). Varifrån namnen kommer vet man inte, annat än att de lär ha uppstått i England i slutet av 1800-talet. "Angels" lär komma från att ostronen vrider sig och får änglavingar. "Devil" kanske för att de är svarta. Men vad hästryggen har med saken att göra är svårbegripligt.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Om fettavrinningen inte beaktas blir baconets andel av kalorimängden 74%.
Passar till
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan