För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Charketuriplatta (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal bufféportioner: 8

Serranoskinka rökt

8.0 

skivor

Saltrulle kokt

8.0 

skivor

Kalkonbröst kokt

8.0 

skivor

Medvurst rökt (fett 35%)

8.0 

skivor

Rostbiff tillagad skivad

8.0 

skivor

Salami

8.0 

skivor

el. annat skivat kött

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1488 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 22%

Fett: 10%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Serranoskinka rökt 8.0 skivor 16%

Saltrulle kokt 8.0 skivor 6%

Kalkonbröst kokt 8.0 skivor 26%

Medvurst rökt (fett 35%) 8.0 skivor 21%

Rostbiff tillagad skivad 8.0 skivor 19%

Salami 8.0 skivor 19%

el. annat skivat kött 0%

Tillagning (10 min )

  1. Rulla köttskivorna som på bilden och lägg upp på ett serveringsfat.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Charketuriplatta (plockmat)