Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 8

Lövbiff skivad

4.0 

skivor

Morot

1.0 

styck

Sallat

4.0 

blad

Blekselleri

1.0 

stjälk

 

Ketjap manis soja

0.5 

dl

Sojasås

0.5 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Honung

1.0 

msk

Pepparkakskryddor

9.0 

gram

Chilifrukt röd

0.3 

styck

 

Kockskolan:

 

Om nötkött, köttkvalité >

 

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0

Recept: 752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Lövbiff skivad 4.0 skivor 61%

Morot 1.0 styck 5%

Sallat 4.0 blad 1%

Blekselleri 1.0 stjälk 0%

 

Ketjap manis soja 0.5 dl 15%

Sojasås 0.5 dl 5%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 1%

Honung 1.0 msk 9%

Pepparkakskryddor 9.0 gram 4%

Chilifrukt röd 0.3 styck 0%

 

Kockskolan:

Om nötkött, köttkvalité > Äts ej

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala morot. Skölja sallad och selleri. Skär allt i strimlor cirka 10 centimeter långa.
  2. Lägg ut biffarna på en skärbräda. Lägg på grönsakerna så de sticker ut på varje sida. Rulla ihop biffarna. Dela på hälften. Ställ på ett fat.
  3. Blanda ingredienserna till dipen. Servera. Ät med händerna och dippa köttet i såsen.

Kockens kommentar

Lövbiff är tunn skiva nötkött, vanligen av nötinnerfilé. Läs mer, klicka på ingrediens Lövbiff. Köttet bör helst vara extra mört, bäst är om det kommer från kokviga (ungko som kalvat en gång). Läs mer > Om nötkött, köttkvalité.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)