Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0
Recept: 752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lövbiff skivad 4.0 skivor 61%
Morot 1.0 styck 5%
Sallat 4.0 blad 1%
Blekselleri 1.0 stjälk 0%
Ketjap manis soja 0.5 dl 15%
Sojasås 0.5 dl 5%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 1%
Honung 1.0 msk 9%
Pepparkakskryddor 9.0 gram 4%
Chilifrukt röd 0.3 styck 0%
Kockskolan:
Om nötkött, köttkvalité > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala morot. Skölja sallad och selleri. Skär allt i strimlor cirka 10 centimeter långa.
- Lägg ut biffarna på en skärbräda. Lägg på grönsakerna så de sticker ut på varje sida. Rulla ihop biffarna. Dela på hälften. Ställ på ett fat.
- Blanda ingredienserna till dipen. Servera. Ät med händerna och dippa köttet i såsen.
Kockens kommentar
Lövbiff är tunn skiva nötkött, vanligen av nötinnerfilé. Läs mer, klicka på ingrediens Lövbiff. Köttet bör helst vara extra mört, bäst är om det kommer från kokviga (ungko som kalvat en gång). Läs mer > Om nötkött, köttkvalité.Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan