Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 23

GBR (GI) / port: 0
Recept: 373 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 29%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ostron med skal 16.0 styck 24%
Bacon som knapersteks} 7.0 skivor 76%
Frityrolja till fritering Äts ej
Tandpetare Äts ej
Alternativ:
Kockskolan:
Så öppnas ostron > Äts ej
Så lagas ostron > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Om ā cheval > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Öppna ostron och lossa köttet.
- Halvera baconskivorna och linda bacon runt ostronen. Fäst med en tandpetare för att hålla baconen på plats.
- Hetta upp olja till 180°C i en fritös eller i en kastrull om du är van vid detta. Läs mer > Så friterar man. Det går också bra att steka dem i ugn 225°C eller att grilla dem.
- Sänk ner ostronen i den heta oljan. När ostronen flyter upp till ytan är de klara.
- Låt ostronen rinna av på hushållspapper. Servera ostronen helst ljumna.
Kockens kommentar
Namnet lär ha skapats i England i slutet av 1800-talet och "angels" för att ostronen vrider sig och får änglavingar. På "hästrygg" = något ovanpå något (läs mer > Om ā cheval).Det finns en efterföljare Devils on horseback som innehåller dadlar i stället för ostron, "devil" kanske för att dessa är svarta (se dito recept). Andra alternativ är musslor eller frukt som fikon inlindade i bacon. Läs om ostron, klicka på ingrediens ostron.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan