Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 270
 
    
                Kcal / portion: 102
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördeg färsk färdig 250.0 gram 64%
Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 14%
Gul lök 1.0 st stor 5%
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Ägg 1.0 styck 4%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skala och skiva lök. Smält smör i en kastrull. Bryn löken sakta på medelvärme i kastrullen, rör regelbundet. När löken är gyllene tas den upp och får svalna.
- Rulla ut smördegen. Fördela ut ansjovis och lök jämt över smördegen. Rulla ihop till en rulltårta. Skiva cm-tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt några minuter.
- Pensla med ägg och sätt in i ugn i 10-12 minuter.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
- 
                
                    Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Musslor med pancetta (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Liten sallad på sked (plockmat)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay 
- 
                
                    Aptitretare serverat på sked (plockmat)Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Marinerad böckling (plockmat)Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Löjromsrulle med cheddar (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay 
- 
                
                    Quesadilla smokey beans (plockmat)Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen 
- 
                
                    Friterad potatis med rom (plockmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                               
                               
                              