Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal snurror: 15

Smördeg färsk färdig

250.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

st stor

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 38 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördeg färsk färdig 250.0 gram 64%

Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 14%

Gul lök 1.0 st stor 5%

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Ägg 1.0 styck 4%

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Skala och skiva lök. Smält smör i en kastrull. Bryn löken sakta på medelvärme i kastrullen, rör regelbundet. När löken är gyllene tas den upp och får svalna.
  3. Rulla ut smördegen. Fördela ut ansjovis och lök jämt över smördegen. Rulla ihop till en rulltårta. Skiva cm-tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt några minuter.
  4. Pensla med ägg och sätt in i ugn i 10-12 minuter.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)